Tijd Voor Zorg
Dat is Cojazorg

Zorgaanbod 

Begeleiding

 

Ik kan begeleiding bieden ter ondersteuning of als aanvulling op de zorg om zo langer thuis te kunnen blijven wonen of om mantelzorgers te ontlasten. Actief blijven ondanks beperkingen en genieten waar mogelijk is. Denk hierbij aan ondersteuning bij dagelijkse activiteiten zoals boodschappen doen, lichte huishoudelijke taken of gezelschap houden.

Structuur aanbrengen in daginvulling, samen administratieve taken verzorgen. Samen kijken we waar behoefte aan is. Dit kan zowel individueel als in groepsverband. Het sociale netwerk in kaart brengen en vanuit hier mogelijkheden zoeken die ook ingezet kunnen worden en aansluiten bij wensen.

Het vertrouwen winnen en een (vertrouwens) band opbouwen waarbij men zich veilig voelt is voor mij essentieel.

Ondersteunen en ontzorgen van mantelzorgers behoort ook tot mijn taak. Mantelzorgers zijn onmisbare partners in de zorg, ze kennen de wensen en gewoontes als beste. Juist daarom is het vaak moeilijk om zorg uit handen te geven en even een moment voor zichzelf te nemen. COJAZORG kan u hierbij ondersteunen en het vertrouwen geven.


Dementiezorg

Men wenst zolang mogelijk samen of zelfstandig te kunnen blijven wonen in eigen huis en vertrouwde omgeving. Wanneer het geheugen achteruit gaat dan kunnen sommige alledaagse zaken onmogelijk worden. Met begeleiding en/of persoonlijke verzorging bied ik ondersteuning om langer thuis te kunnen wonen.

Samen bespreken we de wensen en kijken naar de mogelijkheden. De samenwerking met mantelzorgers en andere hulpverleners is bij dementie essentieel en hierin kan ik een signalerende en coördinerende rol vervullen.

Tijd voor aandacht, een luisterend oor en een vertrouwd gezicht.


Persoonlijke Verzorging

Als men niet meer zelf de zorg kan uitvoeren, kan het inschakelen van hulp zeer confronterend zijn. Het accepteren van hulp kan heel moeilijk zijn hier heb ik alle begrip voor en daarom vind ik het belangrijk om zorg te leveren die aansluit bij uw wensen. Juist dan is het fijn wanneer er niet teveel zorgverleners over de vloer komen.  

Samen kijken we naar de mogelijkheden en voeren deze stapsgewijs uit. Het inventariseren van risicofactoren om gevaarlijke situaties te voorkomen behoort ook tot mijn taak. Het adviseren en inschakelen van experts zijn hierbij een vervolgactie.

De zorg kan bestaan uit hulp bij het wassen/douchen, aankleden, steunkousen en bijvoorbeeld het bed opmaken. Hulp bij maaltijdverzorging, tanden poetsen en nagels - huidverzorging.


Verpleging 

Als verzorgende IG ben ik bevoegd om medicatie klaar te zetten en deze toe te dienen. Het verzorgen van wonden, zwachtelen of stomazorg, controle van lichaamsfuncties en vervolgacties uitzetten. Ondersteuning bieden bij het omgaan met ziekte en ziekteverloop. 

Wanneer u of uw familielid zorg nodig heeft in de laatste levensfase dan zal ik u hierin ook bijstaan. Deze zorg is gericht op het verlichten van het lijden, hierbij staat comfort en kwaliteit van leven voorop.

Contact onderhouden en samenwerken met artsen, apotheek en andere hulpverleners is een zéér belangrijk onderdeel van mijn werk. Hierin zal ik een coördinerende rol vervullen.  

Ik ben verplicht om scholing te volgen om de deskundigheid en bekwaamheid te waarborgen.

24 Uurs zorg

Door het leveren van 24 uurs zorg kan u of uw familielid thuis in de vertrouwde omgeving blijven wonen. Dag en nachtzorg kan dan op maat geleverd worden. Van helpen bij het opstaan, wassen en aankleden, boodschappen doen  tot het bereiden van maaltijden. Samen activiteiten uitvoeren die u leuk vindt, er een fijne dag van maken. Aandacht voor de alledaagse dingen en tijd voor zorg.

Uw wensen en behoeften staan centraal en u krijgt de zorg die nodig is. 

Tijd voor Zorg dat is COJAZORG
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 


 


 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn